Секции

29 March 2024 06:50

Д-р Емил Кабаиванов се срещна с жители на Слатина, Домлян и Пролом

Досегашният кмет на община Карлово и кандидат за нов мандат д-р Емил Кабаиванов се срещна и разговаря с жители на селата Слатина, Домлян и Пролом.

При срещата си с хората в Слатина той припомни какво е направено за селото през през изминалите 4 години: моста между улиците 9-та и 12-та; ремонт на читалищната сцена; детска и спортна площадка. В момента се изгражда мини футболно игрище. Периодично се запълват дупките по пътя Слатина – Столетово и Слатина – Розино, както и в населеното място. За 80-годишнината на читалището са купени костюми за самодейците. Д-р Кабаиванов отговори на въпроси какво предстои да се направи за Слатина в следващите години. По спечелен проект, финансиран от Програмата за развитие на селските райони, ще започне смяна на водопровода на 7 улици в селото: 6-та, 7-ма, 8-ма, 9-та, 14-та, 15-та и 16-та с обща дължина 3 200 метра. На 9 октомври бригадата за маркиране идва в Слатина, а на 14 октомври започва работа земекопната машина. След смяна на водопровода, започва поетапно полагане на настилки на тези улици. Ще се положи нов асфалт на участъците Столетово - Слатина и Слатина - Розино, както и на главната улица в Слатина. Той припомни, че на 31 май тази година – след поройния дъжд, много улици станаха непроходими. Община Карлово е кандидатствала за отпускане на средства пред Междуведомствената комисия по бедствия и аварии в София и пред Областна администрация – Пловдив. Получено е одобрение за ремонти на улиците 6-та, 7-ма, 8-ма, 9-та, 10-та и част от улица 12-та. Очаква се Министерският съвет да вземе окончателно решение. До момента в Слатина има 3 камери за видеонаблюдение. Общината спечели проект, по който ще монтира още 3 камери – една на площада и на двете входно-изходни точки. В бюджета за 2020 година е заложено увеличение 30% на издръжката за читалищата, Културните клубове на пенсионера и младежките клубове. Д-р Кабаиванов благодари за доброто взаимодействие на досегашния кмет на Слатина и настоящ кандидат за кмет Николина Георгиева. Той сподели, че тя се обърнала към него с думите: "Имаме прекрасен храм "Свети Теодор Тирон", построен през 1884 година. Необходимо е да бъде направен покрив над олтара в храма. Можете ли да ни помогнете?". Отзовах се - дарявам 500 лева, кандидатите за общински съветници от СДС и ГЕРБ също ще предоставят лични средства за ремонта.

На срещата с жителите на с. Домлян д-р Емил Кабаиванов също припомни какво е направено за Домлян в изтичащия мандат: подменен е водопроводът на улиците 2-ра, 4-та, 5-та, 12-та, 14-та и 15-та с обща дължина километър и половина, бетониран е пътят за язовир „Домлян“ , изграден е пешеходен мост на „Кичук дере“; положени са пътни ивици на част от ул. 14-та и е бетонирана част от ул. 4-та, монтирана е детска площадка, а в момента се прави и спортна площадка, започнат е ремонт на киносалона. Д-р Кабаиванов пое ангажимент да осигуря материал за завършване ремонта на улица 4-та и това ще стане до края на годината. Жителите на Домлян сами изявиха желание да участват в ремонта със собствен труд. В следващия мандат ще бъде сменен водопроводът на улица 3-та и ще се положи бетонова настилка. Ще се довърши и ул. 15-та. Започнато е поетапно изкърпване на дупките на всички улици в Домлян. По проекта на Община Карлово за видеонаблюдение е предвидено монтирането на още 4 камери в селото, които ще станат общо 6. Ще се довърши ремонта на киносалона. Един от приоритетите на д-р Кабаиванов е ремонтът на пътя Куртово – Горни Домлян – Домлян – Мраченик.

На жителите на Пролом д-р Кабаиванов също даде отчет за най-важните неща, които са свършени през последните четири години: бетонирана е ул. 18-та / по пътя Пролом – Домлян/ и ще се довършат останалите 150 метра от нея; положени са пътни ивици на ул. 19-та, която никога досега не е имала настилка; циментирани са дупките, отворили се от поройните дъждове през тази и миналата година; асфалтирани са проблемните участъци на улици 1-ва и 2-ра и 3-та; поставена е чешма на гробищния парк; изградена е детска площадка, ежегодно се почиства речното корито. Хората попитаха д-р Емил Кабаиванов какво ще свърши с неговия екип през следващия мандат. Той ги увери, че програмата му за Пролом е напълно реална и това, което е заложил в нея, ще се случи. Догодина се започва със смяна на водопровода и преасфалтиране улици 1-ва, 2-ра и 3-та. Ще се ремонтира покривът на читалището, а в сградата бъдат сменени осветителните тела и дограмата. Д-р Кабаиванов е предвидил да бъде направен основен ремонт на моста на Бяла река. Ще се довърши и основният ремонт на пътя Домлян – Пролом, ще се циментира изцяло улица 18-та и ще се смени целият 3-километров главен водопровод Бегунци - Пролом. Предвидена е още смяна на уличните осветителни тела с нови и монтиране на камери за видеонаблюдение. Жители на Пролом споделиха, че Културният клуб на пенсионера се нуждае от ремонт. Д-р Кабаиванов обеща и това да се случи.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче