Секции

25 April 2024 07:47

В Русе почетоха паметта на убитата журналистка Виктория Маринова

Година след убийството на Виктория Маринова близки и приятели на журналистката почетоха паметта й. Русенският митрополит Наум отслужи панихида и освети паметник на гроба на Виктория. Той е изграден от скулптора Дилян Хубанов.

Лобното място на Виктория – кейовата стена край Дунав вече е осветено и под видеонаблюдение. Убиецът Северин Красимиров беше осъден на 30 г. затвор,тъй като призна вината си. По време на разследването и процеса стана ясно, че той е бил дрогиран и пиян, а жертвата беше брутално пребита и изнасилена. Няколко дни след убийството той беше заловен и екстрадиран от Германия, където беше избягал.

Роднините на Виктория станаха инициатори за внесените от народни представители предложения за законови промени, сред които да отпадне съкратеното следствие при умишлено причиняване на смърт. Законопроектът е приет на първо четене в парламента.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Ако си построил замъци във въздуха, не означава, че си работил напразно; те са точно там, където трябва да бъдат, просто изгради основи под тях.


Хенри Дейвид Торо