Секции

19 April 2024 13:42

Борисов: Безумие е да се мисли, че държавата може да взима деца от родителите им

Безумно е да се мисли, че държавата може да вземе деца от родителите им. Това заяви премиерът Бойко Борисов в телевизионно интервю. По думите му извеждането на децата от училищата в Сливен е предизборен ход и може да се направи паралел с т.нар. Костинбродска афера в тази ситуация.

Според Борисов единственото нещо, което е записано в закона е, че ако се залови родител, който малтретира или насилва детето си, тогава ще се губят права.

Министър-председателят направи коментар и по редица теми. Борисов беше категоричен, че парите за медицинсите сестри ще са факт и те ще дойдат от бюджета на Здравната каса.

Относно партията на Слави Трифонов премиерът заяви, че няма да бърза да прави коментар, защото всички нови политически формации на първо време се разпознават само с председателя им, а е важно какви хора работят в самите структури.

За избора на нов главен прокурор министър-председателят заяви, че работи добре с единствения кандидат Иван Гешев по отношение на борбата с контрабандата. Той защити и изпращането на Пламен Георгиев като консул във Валенсия. По думите му е нормална практика в чужбина да се изпращат хора, срещу които има заплахи, тъй като са отнели милиарди незаконно имущество.

За отношенията със Северна Македония и дали България ще застане на пътя и към Европейския съюз Борисов коментира, че в учебниците по история не трябва да оставаме като страната спряла Скопие за Евросъюза, но и комисията по исторически въпроси между двете държави трябва да работи обективно и да се позовава на историческите извори.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче