Секции

20 April 2024 06:01

Д-р Емил Кабаиванов се срещна с жители на Каравелово и Клисура

Досегашният кмет на община Карлово и кандидат за нов мандат д-р Емил Кабаиванов се срещна и разговаря с жители на село Каравелово и град Клисура.

При срещата си с хората в Каравелово, той разговаря с тях по теми, които ги вълнуват – за свършеното през настоящия мандат и това, което предстои. Досегашният кмет на селото Славка Червенкова - кандидат и за следващия мандат, подкрепен от коалиция „Обединени за нашата община“(МК ПП СДС/ПП АТАКА,ПП ДБГ/), направи своеобразен отчет на направеното: подменени са всички стари улични лампи с нови, енергоспестяващи; изградени са стълби и парапет за достъп до Здравна служба и е възстановена оградата й; възстановени са петте улични чешми в Квартала; ремонтирани са покривът на сцената на стадиона; обновен е пазарът и площадката в детската градина. Д-р Кабаиванов припомни, че „детската градина през 2017 година беше пред затваряне и благодарение на нашите усилия и най-вече на жителите на Каравелово, успяхме да я съхраним. Обновихме напълно едното крило и задържахме децата в селото.“. Направена е също детска площадка с нови люлки и пързалка, поставени са нови осветителни тела и пейки; подменен е водопроводът на част от ул. "Димитър Манчев" и е бетонирана. Парарелно с това е направена улица с пътни ивици към гробищен парк «Габрака». Извършен е ремонт на двете обредни стаи в двата гробищни парка, поставени са пейки и е ограден с мрежа парк «Ямата»; направен е частичен ремонт на пътното платно по ул. "Г.Димитров" и част от ул. "Вл. Ленин"; почистват се ежегодно речното корито на река Татлъ дере, нерегламентираните сметища и каналите в селото. Със съдействието на Общината, Сдружение «Любен Каравелов» спечели проект и бе създаден Център на занаятите и изложбена зала към него, а каравеловските занаятчии безвъзмездно обучават децата на тъкачество и дърворезба. Извършен е частичен ремонт на спортната зала и е изградена фитнес площадка на открито.

Д-р Кабаиванов заедно с водача на листата на кандидатите за общински съветници от коалиция „Обединени за нашата община“(МК ПП СДС/ПП АТАКА,ПП ДБГ/) Антон Минев запознаха жителите на Каравелово с това, което предстои да бъде направено. Ще бъде обновен паркът на центъра, като ще се създадат условия за достъп на трудноподвижни хора и ще бъдат оформени места за отдих за всички възрастови групи; ще бъдат монтирани 3 камери за видеонаблюдение; ще бъде сменен водопроводът и ще се положи настилка на улиците «Д. Благоев», «Вл. Ленин», «Тодор Каблешков» и ще довършим ул. «Димитър Манчев»; ще бъдат направени тротоари по главната ул. «Г. Димитров»; ще бъде изградена подпорна стена на моста до розоварната, за да се преустанови свличането на земна маса. С изграждането на компостиращата инсталацията в Карлово, ще заработи определената вече площадка в Каравелово за събиране на зелени и биоразградими отпадъци. В бюджета на Общината за 2020 година ще бъде заложена увеличение с 30% на издръжката на пенсионерските клубове и читалищата. Предвижда се също по-голяма финансова подкрепа за самодейните състави. Ще се окаже съдействие за учредяване на Младежки клуб в селото. Предвижда се увеличаване и на издръжката на младежките клубове.

Д-р Кабаиванов увери хората, че ще спази ангажимента, поет пред тях преди 2 месеца: през следващата година ще бъде извършено цялостно почистване на канала по главната улица.

Д-р Емил Кабаиванов се срещна и разговаря и с жители на град Клисура. Досегашният кмет Генка Тодорова, която нашата коалиция „Обединени за нашата община“(МК ПП СДС/ПП АТАКА,ПП ДБГ/) подкрепя за нов мандат, припомни на хората най-важните неща, които са направени през изминалите четири години: обновен е площад "Пазарището", поставени са пътни ивици и павета; положени са канализационни тръби на улиците "Пресвета" и "Стара планина"; положени са пътни ивици на улиците "Клисурска комуна", "Стряма" и "Средногорски партизани"; ремонтирани са покривите на киносалона, на малката зала в читалището и на пенсионерския клуб /в клуба е монтиран климатик, подновени са интериорът и обзавеждането/; монтирани са 6 камери за постоянно видеонаблюдение; направени са детска площадка и фитнес на открито.

Д-р Кабаиванов съобщи на клисурци важна новина - на 21 октомври в града идва звеното за маркиране, с което стартира първият етап от проекта за водния цикъл на Клисура. Дни след това започва да работи земекопната машина. Ще бъдат сменени водопроводите на улиците «Нягол Бояджийски», «Розова долина», «Средногорски партизани», «Даскал поп Войно», «Панайот Волов» и част от ул. «Рашко Блъсков».

Безспорно водният цикъл е един от приоритетите в работата на д-р Кабаиванов, но хората поискаха да разберат какво възнамерява да прави, подкрепян от мнозинство в следващия Общински съвет, той съобщи, че: „Ще започнем реализацията на проекта за ремонт и оборудване на ДГ "Ана Козинарова". В детското заведение ще подменим изцяло кухненския блок, тъй като той е един за местната детска градина и нейните филиали в Розино, Христо Даново и Кърнаре. Ще поставим пътна настилка на улиците, които никога не са имали: «Нягол Бояджийски», «Розова долина», «Козница» и «Нейчо Калъчев»; ще монтираме още 5 камери за видеонаблюдение.“

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче