Секции

24 April 2024 14:45

Есенните дни на книгата в Карлово започнаха с блестящ старт, гостува актьорът Христо Мутафчиев (видео)

Актьорът Христо Мутафчиев за пореден път трогна и дълбоко развълнува публиката в родното му Карлово. Поводът бе представянето на книгата "Христо Мутафчиев: Черно на бяло" с автор Теа Денолюбова. Събитието се превърна в блестящ старт на превърналите се в традиция Есенни дни на книгата. Те се провеждат в Камерна зала и се организират от Общинска библиотека „Д-р Иван Богоров“ със съдействието на НЧ“Васил Левски-1861г.“

Днес Есенни дни на книгата ще продължат от 18 часа с „В търсене на смисъла“-вечер, посветена на скулптура Иван Томанов. Ще бъде представен документалният филм „Вдъхновение“ на режисьора Пламен Николов.

На 14 октомври от 13 часа карловските деца ще се срещнат с писателя Никола Райков. Той ще им разкаже за книгите си „Таласъмски приключения“ и „Добросъците“.

Татяна Лолова ще гостува отново на карловската публика на 14 октомври от 18 часа. Тогава журналистът Георги Тошев ще представи книгата си, посветена на голямата българска актриса, „Дневници и делници“.

На 16 октомври от 18 часа за книгата си „Историята на село Аджар-Свежен, Караджадагска нахия“ ще сподели авторът й инж.Иван Балтов.

Тазгодишната седмична културна програма на Есенните дни на книгата ще завърши на 18 октомври от 18 часа с тематичната вечер „С лекота в сърцето“, когато карловската публика ще се срещне и разговаря с Юлиана Антонова – Мурата при представянето на книгите й „Моши Моши, Япония“ и „Уки уки, Япония“.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче