Секции

20 April 2024 14:43

За отоплителния сезон: МОСВ засилва контрола срещу нерегламентираното изгаряне на отпадъци

Министерството на околната среда и водите с превантивни мерки и засилен контрол срещу нерегламентираното изгаряне на отпадъци. Регионалните инспекции по места ще следят за изгаряне на стари гуми, отпадъци от текстил, дървени дограми и други лесно запалими материали.

При констатиране на нерегламентираното изгаряне на отпадъци от страна на физически лица, санкцията, която се налага, е в размер до 5000 лв. Еднолични търговци или юридически лица, които нерегламентирано изгарят или извършват друга форма на нерегламентирано третиране на неопасни отпадъци (например за излезли от употреба гуми и употребявани дрехи) се наказват с глоба от 1400 до 4000 лева. За явно маловажни случаи при установяване на нерегламентирано изгаряне компетентните органи налагат глоби в размер от 10 до 50 лв. срещу издаване на фиш.

Имуществена санкция в размер от 10 000 до 50 000 лв. се налага на еднолични търговци или юридически лица, които изхвърлят опасни отпадъци на неразрешени за това места и/или нерегламентирано изгарят опасни отпадъци.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче