Секции

06 August 2020 21:39

Републиканският шампион по баскетбол на колички гостува за 7-ия рожден ден на Дневен център за деца с увреждания в Карлово (видео)

Новият шампион на България в държавното първенство по баскетбол на колички зарадва с гостуването си малчуганите и екипа на Дневен център за деца с увреждания. Състезателите от БКХУ“Левски“ пропътуваха разстоянието от София до Карлово, за да поздравят Центъра за 7-ия му рожден ден. Те заедно със своите колеги от БКХИК „София-Балкан“ демонстриха изключително спортно майсторство с баскетболната топка на импровизираното игрище на Центъра на Карлово.

„Стартирахме този спорт преди 10 години в България и всички, които се занимават с него са хора за пример. Те доказват, че хората с тежки двигателни проблеми могат да спортуват, да са пълноценни и да представят България достойно на състезания“ – сподели в интервю за Карлово.тв треньорът на състезателите Владимир Искров. Част от тях са състезатели и на националния отбор, чийто треньор е също той.

След демонстративния баскетболен мач на колички , в.и.д. кмет на Община Карлово Стойо Карагенски подари на състезателите и на президента на БКХУ“Левски“ Офелия Кънева книгата за Пенка Стоянова „Царицата на баскетбола“.

Карагенски връчи и специален поздравителен адрес на управителя на „Соник старт“ Миглена Маркова – Господинова за празника на Центъра и поздрави всички деца.

За малчуганите и техните родители организаторите на рождения ден бяха подготвили разнообразна програма. В нея се включиха и със своето изобразително изкуство ученици от Националната художествена гимназия в Сливен.

/Снимки от събитието за публикувани в Галерия./Днес Ви питаме:

Ще почивате ли през лятото на родното Черноморие?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Задачата на живота не е в това да бъдеш на страната на мнозинството, а в това да живееш съгласно вътрешни, създадени от самия теб закони.


Марк Аврелий