Секции

28 February 2020 13:29

Републиканският шампион по баскетбол на колички гостува за 7-ия рожден ден на Дневен център за деца с увреждания в Карлово (видео)

Новият шампион на България в държавното първенство по баскетбол на колички зарадва с гостуването си малчуганите и екипа на Дневен център за деца с увреждания. Състезателите от БКХУ“Левски“ пропътуваха разстоянието от София до Карлово, за да поздравят Центъра за 7-ия му рожден ден. Те заедно със своите колеги от БКХИК „София-Балкан“ демонстриха изключително спортно майсторство с баскетболната топка на импровизираното игрище на Центъра на Карлово.

„Стартирахме този спорт преди 10 години в България и всички, които се занимават с него са хора за пример. Те доказват, че хората с тежки двигателни проблеми могат да спортуват, да са пълноценни и да представят България достойно на състезания“ – сподели в интервю за Карлово.тв треньорът на състезателите Владимир Искров. Част от тях са състезатели и на националния отбор, чийто треньор е също той.

След демонстративния баскетболен мач на колички , в.и.д. кмет на Община Карлово Стойо Карагенски подари на състезателите и на президента на БКХУ“Левски“ Офелия Кънева книгата за Пенка Стоянова „Царицата на баскетбола“.

Карагенски връчи и специален поздравителен адрес на управителя на „Соник старт“ Миглена Маркова – Господинова за празника на Центъра и поздрави всички деца.

За малчуганите и техните родители организаторите на рождения ден бяха подготвили разнообразна програма. В нея се включиха и със своето изобразително изкуство ученици от Националната художествена гимназия в Сливен.

/Снимки от събитието за публикувани в Галерия./Днес Ви питаме:

През 2020 година може ли да няма тежки ПТП-та?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Всеки път, когато се почувстваш изгубен, си спомни за всеки, който някога те е обичал, за всяка сбъдната мечта, за всеки пълноценно изживян слънчев ден и след това си представи колко още такива спомени те чакат зад ъгъла.