Секции

24 April 2024 00:38

Проучване на „Сова Харис“ – Йорданка Фандъкова печели убедително изборите за кмет на София

Кой ще бъде новият кмет на София ще стане ясно след балотаж. Това посочват данните от направено изследване на социологическата агенция „Сова Харис“. Проучването е по поръчка на „Труд“ и е направено в периода 9-16 октомври 2019 година сред 1000 български граждани. Методът на събиране на данни е стандартизираното face-to-face интервю в дома на респондента.

Данните от проучването показват, че на първи тур досегашният кмет на София Йорданка Фандъкова получава 31.2%. Подкрепата за бившия омбудсман Мая Манолова е 24,7 %. В челната тройка място намира и кандидатът на „Демократична България” Борислав Игнатов с 7,06% подкрепа.

Според данните на агенцията ясният победител за София ще стане след балотаж. На втори тур според „Сова Харис“ битката за столицата ще спечели Йорданка Фандъкова с 37,6 на сто, а опонентката й Манолова получава 28,5 на сто.

В проучването на „Сова Харис“ се посочва още, че служителите на съсредоточените в столицата държавни институции, общинските администрации и представителите на едрия бизнес ще застанат зад настоящия кмет Йорданка Фандъкова, а в подкрепа на Манолова е възможно да застанат другите леви и граждански кандидати като Георги Кадиев и Борис Бонев. Данните от направените анкети показват още, че коалицията ГЕРБ-СДС ще има най-голям брой съветници.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче