Секции

07 May 2024 14:52

Един ден от живота на Елтън Джон: Покупка на Ролс Ройс, написване на хит, вечеря с Ринго Стар

Когато Елтън Джон работи по новата си автобиографична книга, легендарният певец и композитор вади стари дневници, които си е водил по време на престой в рехабилитационна клиника. В една от публикациите пише: „Прибирам се, оправям къщата, купувам „Ролс Ройс“, пиша „Свещ на вятъра“ и вечерям с Ринго Стар“. И това е само един ден от живота на музиканта. 72-годишният Джон говори откровено за своите интимни моменти в книгата „Аз“. Дневниците помагат на изпълнителя да си опресни спомените от кариерата, продължаваща 50 години и пълна с хитове, награди, кралски приятелства. Но също и с разкази за зависимости и опит за самоубийство.

Елтън Джон – певец и композитор:

„Филмът за мен беше фантазия с елементи на истина, а в книгата исках да покажа трудната страна на успешния артист и как съм преминал през тежките изпитания. Как излязох от всичко това и подредих живота си. Това е целият ми живот от самото начало. Опитах се да го направя забавно и интересно за читателите, за да не затъват прекалено в разни музикални и други сложни истории“.

В книгата изпълнителят на „Crocodile Rock“ говори откровено за скорошните си здравословни проблеми, включително една почти фатална инфекция и остър пристъп на апендицит. Сега Елтън се намира по средата на прощалното си световно турне „Farewell Yellow Brick Road“, което ще постави финална точка на кариерата му на концертиращ артист.

Сред най-ценните моменти от кариерата си певецът си спомня съвместното изпълнение с Джон Ленън в „Медисън Скуеър Гардън“ в Ню Йорк през 1975 г. Тогава изпълняват заедно 3 песни, а публиката посреща Ленън с „най-трогващите овации, които някога съм чувал“. „Проляхме по една сълза на сцената“, разкрива Елтън Джон.

Той споделя, че не знае какво ще му донесе бъдещето, но е сигурен, че ще продължи да пише песни. „Не знам какво следва, но съм готов за следващата глава от живота си“, завършва великият музикант.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Всеки път, когато се почувстваш изгубен, си спомни за всеки, който някога те е обичал, за всяка сбъдната мечта, за всеки пълноценно изживян слънчев ден и след това си представи колко още такива спомени те чакат зад ъгъла.