Секции

10 August 2020 10:42

Д-р Емил Кабаиванов се срещна с жители на Климент и Розино

Д-р Емил Кабаиванов – досегашен кмет на община Карлово и кандидат за нов мандат, се срещна с жители на Климент. С техния успешен кмет и кандидат за нов мандат Мано Манов, разговаряха за направеното и това, което ще направят в селото през следващите 4 години. Мано Манов припомни, че „през мандат 2015-2019 реализирахме 12 проекта; ремонтирахме покрива на пенсионерския клуб; извършихме основен ремонт на ЦДГ с подмяна на кухненското оборудване; направихме нова чешма и предадохме нов облик на площада; направихме бетонен мост на ул. 18-та и укрепихме моста на ул.16-та; подравнихме улиците 13-та, 18-та, 19-та и 26-та; подменихме водопровода по ул.13-та; оформихме нова спирка в ромската махала; извършихме ремонт и закупихме кухненско оборудване за пенсионерския клуб; ремонтирахме детската градина; направихме озеленяване, детски съоръжения и площадки за игра; ремонтирахме здравната служба; изградихме паметник на Климент Охридски; подменихме дограмата на младежкия клуб; санирахме и измазахме църквата; подменихме 200 метра водопровод на хижа "Седемте партизани"; извършихме вътрешен основен ремонт на пенсионерския клуб; ремонтирахме ритуалната зала; сменихме 400 кв.м покрив на ЦДГ; обособихме фитнес площадка с уреди на открито; положихме пътни ивици на ул. 20-та; подменихме 300 м водопровод по улица 7-ма и 300 м водопровод на хижата; изградихме сцена за масови мероприятия в двора на бившето училище и монтирахме осветление в района; положихме тротоарна настилка по ул. 1-ва и пътни ивици на част от ул. 19-та; сменихме водопроводите по улици 3-та, 4-та и 5-та.

Д-р Емил Кабаиванов представи на климентци намеренията си за следващия мандат: „В рамките на проекта за денонощно видеонаблюдение в цялата община, ще монтираме 5 камери: по една на входно-изходните точки от Каравелово и от Войнягово, една на центъра и по една – на площадите при читалището и при църквата. В бюджета за 2020 година залагаме увеличаване с 30% на издръжката на пенсионерските клубове, младежките клубове и читалищата. Ще извършим ремонт на улица 13-та с дължина е 332.42 м, със съществуваща трошено-каменна настилка и частично асфалтобетон с ширина 6 метра; ангажирам се да откупим за 20 000 лв. грубия строеж до читалището, който беше наш; ще подменим тръбопровода по главната улица и ще преасфалтираме улицата. През месец декември ще стартираме компостирането на биологични и зелени отпадъци в общината, в Климент има отредена площадка за събирането им.“

Д-р Емил Кабаиванов се срещна и жителите на Розино. Ангел Шаламанов – досегашен кмет и кандидат за нов мандат, подкрепен от коалиция „Обединени за нашата община“(МК ПП СДС/ПП АТАКА,ПП ДБГ/), припомни подробно на съгражданите си какво е свършено в изтичащия мандат. Шаламанов припомни: „монтирахме 8 камери за видеонаблюдение в центъра и 3 - около детската площадка в кв. 59 със записващо устройство; изградихме детска градина по оперативна програма „Региони в растеж“ и многофункционална спортна площадка в ОУ „Христо Г .Данов“; разкрихме полицейска приемна в кв.95. Тя ще заработи от 1 ноември тази година, а през следващия мандат ще се преборим в Розино да има полицейски участък. Направихме още детска площадка в кв.59 III с озеленяване и ремонт на плочници и тревни плочки, нови пейки и кошчета за смет; обособихме открита площадка със спортни уреди и тенис маса в същия квартал; направихме още една площадка с открити фитнес уреди и врати на две игрища за мини футбол на стадиона. Поставихме нова настилка от пътни ивици на ул. „Пролет“; ремонтирахме настилката с пътни ивици в следствие на поройния дъжд и изградихме надлъжни отводнителни решетки по цялата ширина на улицата; направихме два прага с габиони под водоема; положихме нова настилка от пътни ивици на Ул.“Стражата“; положихме нова асфалтова настилка на площада, на улиците „Плевен”, „Отец Паисий”, “Иван Вазов“ и „Раковски“.

Д-р Кабаиванов разказа на розинци какво предстои. „В бюджета за 2020 година залагаме увеличаване с 30% на издръжката на пенсионерските клубове, младежките клубове и читалищата; ще положим пътни ивици на улиците „Христо Смирненски“ - от аптеката до ул. “В.Левски“, ул. „Братя Миладинови“, ул. 3-та в новия квартал и на ул.“Стражата“ продължаваме започнатото; ще положим асфалтова настилка на улиците “Отец Паисий“ – продължаваме до чешма „Радойка“, ул. “Васил Левски“ - от извора за минерална вода до ул. “Средна гора“- /като преди това ще подменим водопровода и ще изградим дренаж/ и на ул. „Иван Вазов“- от Стройко до клуба на ДПС; ще доизградим канализацията и пречиствателна станция; ще изградим спортна площадка под Полицейската приемна и още две детски площадки; ще поставим 3 нови тенис маси; ще възстановим 5-те чешми с постоянно течаща балканска вода, включително и в детската градина; ще поставим сергии на пазара и ще оформим пазарното пространство, като през седмицата то ще бъде паркинг; ще оформим пространството над църквата.“

В срещите участие взеха и кандидатите за общински съветници от СДС и ГЕРБ.

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Всеки път, когато се почувстваш изгубен, си спомни за всеки, който някога те е обичал, за всяка сбъдната мечта, за всеки пълноценно изживян слънчев ден и след това си представи колко още такива спомени те чакат зад ъгъла.