Секции

29 March 2024 00:39

Д-р Емил Кабаиванов: Изборът на кмет на първи тур доказа зрелостта на обществото и показва, че община Карлово ще се развива по-успешно (видео)

„Избран кмет на първи тур доказва зрелостта на обществото и показва, че община Карлово може да се развиваме още по-успешно“ – каза избраният на първи тур кмет на община Карлово д-р Емил Кабаиванов. В първата си пресконференция пред медиите, той подчерта : „Кампанията ми беше позитивна, показах какво съм направил и какво ще направя, ако бъда избран отново за кмет. Не си позволих нападки към никой. Удовлетворен съм, че нашите съграждани за пореден път доказаха, че са отговорни хора.“.

По думите му активността в населените места извън Карлово бе по-голяма, отколкото в общинския център. Убедеността му в победа още на първи тур е била неслучайна, а като резултат от ежедневните му срещу с хората. Д-р Кабаиванов е бил наясно, че хората желаят това управление да остане. „Те подкрепиха доброто управление, а не да се правят нови експерименти, които не носят положителен резултат.“- каза той.

Кметът на община Карлово заяви, че ще направи промени по по-ефективна работа. Според него, един от важните въпроси е каква ще бъде структурата на администрацията след изборите и как тя по-ефективна. „Има няколко направления, в които ние можем да подобрим нашата работа. Първо администрацията трябва да работи по-бързо, по-качествено и с по-голямо уважение към хората. Второ – трябва да се засили публичността. Гражданите трябва да бъдат максимално информирани за всичко, което става. Трето- трябва да засилим контролните функции на Общината по отношение на спазването на обществения ред, на чистотата, на посегателството върху общинското и частното имущество. Трябва да подобрим организацията на сметосъбиране и сметоизвозване. Това са предимствата на избран кмет, който преди това е бил кмет. Той анализира и знае кои са силните и слабите страни както в неговата работа, така и в тази на екипа му и на администрацията. За всяко едно селище предстоят добри дни и сериозна работа.“.

По думите на д-р Кабаиванов, партньорството между общините Карлово и Сопот е нещо естествено и то е добре да се случи. Съвсем нормално е двете общини да работят по съвместни проекти, защо това не е станало досега – причината не е в Община Карлово, и той изрази надеждата си нещата да се променят.

По повод предстоящия втори тур за кмет в пет карловски села, д-р Кабаиванов изрази своята подкрепа за Ангел Шаламанов в Розино, за Петко Комитов – в Бегунци, за Павел Павлов в Иганово, за Доньо Стоянов във Васил Левски, в Христо Даново има двама достойни кандидати – Красимир Димитров и Севдалин Янков.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче