Секции

13 August 2020 19:43

Почетоха карловските родолюбиви будители

С шествие и поклон пред паметниците и паметните плочи на карловските будители, служители от общинска администрация честваха Деня на народните будители. Временно изпълняващият длъжността кмет на общината Стойо Карагенски отбеляза, че Карлово е дало на България едни от най-светлите имена в нашата история и днес, те не са забравени.

В знак на признателност бяха поднесени цветя пред всички паметни места в града, напомнящи за живота и делата на карловските просветители, революционери и общественици, пробудили в българския народ стремежа към знание, духовност и култура.

В къща „Райно Попович“ културен клуб на пенсионера „Гина Кунчева“ изнесе литературно-музикална програма „Паметта е жива“, посветена на празника на народните будители.

По повод 1-ви ноември в Историческия музей бе експонирана восъчна фигура на председателя на първия градски съвет в Карлово и родственик на Левски - Васил Караиванов, като млад. Автор на фигурата е карловският художник и скулптор Димитър Бакърджиев.

/Снимки: Община Карлово/

Днес Ви питаме:

Ще почивате ли през лятото на родното Черноморие?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Цялата истина минава през три етапа. Първо, смятана е за абсурд. Второ, тя е насила спирана. Трето, тя е приемана за очевидност.


Шопенхауер