Секции

26 April 2024 15:41

Георги Мараджиев: Благодарение на добрата коалиционна политика ГЕРБ успя да постигне победа в Карлово

„ГЕРБ постигна историческа победа в Пловдив област на тези местни избори. Ние сме първа политическа сила имаме превес и в Общинските съвети и аз с чиста съвест мога да кажа, че изпълних обещанието си, когато бях избран за областен координатор. Помолих за лост и опорна точка и получих и двете и сега ГЕРБ има 10 кмета в Пловдив област“. С тези думи се обърна към журналисти на пресконференция в централата на ГЕРБ -Пловдив област областният координатор и кмет на Стамболийски Георги Мараджиев. На нея присъстваха всички спечелили кметове в областта, както и народните представители от ГЕРБ ген.Константин Попов, Младен Шишков и Запрян Янков. В началото Мараджиев припомни, че на местните избори през 2015 г. ГЕРБ в региона е имал едва 5 кмета и поздрави всички, които са допринесли за удвоения резултат. „Всички до мен заслужават адмирации, благодаря и на структурите по места, защото им дадох пълната свобода по време на кампанията и резултатите са налице. Благодаря и на правителството за подкрепата, защото благодарение на него ние сме първа политическа сила в областта“, допълни Мараджиев. Той допълни, че благодарение на добрата коалиционна политика ГЕРБ успя да постигне победи и в Карлово, и в община Марица. „Всички наши кандидати за кметове на 17-те общини са достойни хора и направиха всичко по силите си да спечелят тези избори. Доволен съм от работата на всички“, каза още Мараджиев. „Не виждам по – висока летва, поставена през последните години, откакто управлява премиерът Борисов и ГЕРБ", коментира още той. Мараджиев заяви, че се надява на изборите след четири години отборът на ГЕРБ в областта да е от 11 кмета. Той допълни, че на местата, където структурата не е постигнала успех като община Родопи, Първомай, Кричим, Садово и Лъки ще бъдат направени задълбочени анализи, които ще посочат грешките и как те да бъдат поправени до следващия местен вот.

Председателят на Комисията по отбрана в парламента и депутат от Пловдив област ген. Константин Попов отбеляза, че структурата на ГЕРБ в областта бележи траен възход нагоре, след като през 2017 г. е спечелила парламентарните, преди няколко месеца – европейските, а сега и местните избори. Организацията на ГЕРБ област върви напред и нагоре заради перфектния екип и ръководителя му Георги Мараджиев, който има изключителна енергия и визионерски усет към нещата и може да погледне малко по-напред. Заради добрите идеи, убежденията, позитивната кампания и принципната коалиционна политика пък постигнахме фантастичните резултати в Карлово и община Марица, коментира още ген. Попов. Той поясни, че в някои от общините като Перущица, Брезово, Куклен, ГЕРБ никога не е имала кметове. По думите му това показва, че хората са се убедили в доброто управление на правителството на ГЕРБ и са си дали сметка, че са важни не само големите, но и малките общини, които започват да се развиват с бързи темпове, след като бъдат управлявани от кметове на ГЕРБ.

Кметът на Карлово трети мандат д-р Емил Кабаиванов поздрави лидера на ГЕРБ - Пловдив област Георги Мараджиев за правилната политическа линия и затова, че местните ръководства са имали възможността самостоятелно да си изберат стратегията за местния вот. Това според него е довело до тази историческа победа не само в Карлово, но и в Марица и в другите общини. „Нормално е ГЕРБ като най-голямата дясна партия да обединява десницата около себе си. От 1991 г. не се беше случвала такава победа на обединената десница в Карлово. Тъй като направихме немалко при предишното управление, голямото предизвикателство е да надскочим летвата този мандат“ обяви кметът на Карлово.

Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов благодари на всички от ГЕРБ и Обединени земеделци за подкрепата, благодарение на която е спечелена заслужена победа в община "Марица". „За трети път се явяваме на избори в подобна конфигурация и успяваме да извоюваме победа – не само за кмет, а в за кметове в малките населени места. За трети път доказахме, че това е печелившата формула и когато сме заедно сме силни.

Впечатляваща, така определи победата на ГЕРБ в Асеновград ген. Константин Попов, а Мараджиев я нарече „перла в короната на Пловдив област“. „Една много искана, чакана и заслужена победа на д-р Грудев“, коментира още той. „Предстои много работа, затова започваме от първия работен ден след като се закълнем, обяви кметът на Асеновград д-р Христо Грудев. Той посочи, че има разработена визия за развитие на община Асеновград с хоризонт 20 години напред. По думите му основният проблем на Асеновград е тежкото финансово състояние на общината – над 13 милиона лева задължения и повече от 7 милиона лева финансови корекции по проекта за Водния цикъл на града, но той гарантира, че има подготвен екип, който ще се прави с управлението в полза на гражданите.

/Източник информация и снимки: ПП ГЕРБ-област Пловдив/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче