Секции

29 March 2024 01:05

Трима младежи от ПГ"Ген.Владимир Заимов" участваха в международен проект в Сърбия

Трима младежи от ПГ"Ген.Владимир Заимов"-Сопот взеха участие в партньорския проект на Младежки информационен център "Не заминавай, а запретни ръкави" в сръбския град Велика Плана. Те се включиха в него в периода от 24 октомври до 1 ноември.

С интерактивни методи младежи от Сърбия, България, Словакия, Гърция, Хърватска, Естония и Италия обсъждаха проблемите с младежката безработица, емиграцията и изтичането на мозъци и търсиха начини за преодоляването им.

Велин, Захари и Габи представиха ситуацията в България, както и българското гостоприемство и богатството на нашия фолклор по време на междукултурната вечер, облечени в традиционни български носии, осигурени от гимназията им.

Обучението е изключително полезно за младежи, които завършват гимназиален курс на обучение и са изправени пред дилемата дали да останат в България, или да заминат да търсят реализация в чужбина.

Проектът се реализира с подкрепата на програма Еразъм+#Erasmus на Европейската комисия, даваща възможност за образователна мобилност за младите хора на Европа.

Снимки: Младежки информационен център-Карлово

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче