Секции

29 March 2024 02:55

От Пожарната: Не използвайте леснозапалими течности за разпалване на печките с твърдо гориво

Огнеборците в Карлово напомнят, че противопожарната обстановка през есенно-зимния сезон се усложнява поради използването на различни видове отоплителни уреди. Опасността се увеличава, когато гражданите не спазват указанията на производителите за безопасен монтаж и работа.

От Пожарната апелират да се оставят само стандартни и изправни отоплителни уреди. Те трябва да бъдат поставени на безопасно разстояние от горими предмети и материали, като не трябва да се оставят без контрол.

След употреба задължително трябва да са изключени електронагревателните и отоплителни уреди. Трябва да бъдат почистени печките с твърдо гориво. Също трябва да бъде спрян притокът на гориво на газовите и нафтовите отоплителни уреди.

Огнеборците апелират да не се използват леснозапалими и горими течности за разпалване на печките с твърдо гориво. Трябва да се ползват само изправни електроинсталации и да не се подсилвайте предпазителите на токовите кръгове.

От изключителна важност е да не се оставят сами деца, заключени в помещения с работещи отоплителни уреди. Като не трябва да им се разрешава да играят с огън, кибрит и запалки. Необходимо е да се осигурят безопасни условия за отопление на възрастните и самотните хора.

Карловските огнеборци призовават при пожар гражданите незабавно да съобщят на телефон 112. Да се опитат да спасят застрашените хора и при възможност да гасят с налични уреди и средства, без да поемат излишен личен риск.

За консултации, свързани с пожарообезопасяването на отоплителните и нагревателни уреди, всеки може да се обръща към служителите на РСПБЗН Карлово в определените им приемни дни - вторник, сряда и четвъртък от 09.00 до 12.00 часа на адрес гр.Карлово, ул.”Хр. Проданов” №7 или на телефон 9-46-80.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Всеки проблем, който реша, става правило, което впоследствие ми помага да реша други проблеми.


Декарт