Секции

28 March 2024 22:16

На 8-и ноември в Старосел пристигат УНГ-лидери от цял свят за 3-дневна конференция

Конкурс „Българска ринология – настояще и бъдеще“ ще оценява най-значимите научни постери, изготвени от млади специалисти по УНГ-болести. Техните трудове ще бъдат оценявани от 5-членно експертно жури по време на международна научна конференция в село Старосел. Предвидени са награди за всички млади участници. Престижният медицински форум стартира в петък, 8 ноември, и ще продължи до неделя, 10-и ноември, включително, съобщиха организаторите от Българското ринологично сдружение (БРС).

15-годишният юбилей на БРС ще бъде отбелязан с богата развлекателна програма в „Тракийска резиденция“, включваща фолклорни, класически и модерни песни и танци. В ролята на водещи ще влязат УНГ-специализантите д-р Анастасия Коркова и д-р Калоян Чилингиров.

В рамките на форума ще се проведе курс по функционална ендоназална синус хирургия с активното участие на международните лектори и с подкрепата на немския концерн „Щорц“.

В международната научна конференция ще се включат 21 специалисти по УНГ-болести от цял свят. Събитието ще премине под мотото „Неограничена ринология“ и се провежда под егидата на Европейското ринологично сдружение и Медицинския университет-Пловдив. Именити ринолози от САЩ, Великобритания, Япония, Сингапур, Италия, Германия, Русия, Румъния, Ливан, Иран, Гърция и България ще участват с научни доклади, посветени на последните иновации в лечението на УНГ-заболявания, обяви председателят на БРС проф. д-р Диляна Вичева, която е избрана за конгрес-президент на Европейското ринологично сдружение (ЕРС) през 2022 г. в София.

Тя стана прецедент в цялостната история на ЕРС поради факта, че с нейния избор този престижен форум за пръв път ще се проведе в източноевропейска държава. Проф. д-р Диляна Вичева е и зам.-ректор по международно сътрудничесто и проектни дейности на Медицинския университет-Пловдив. Като председател на Българското ринологично сдружение в продължение на 15 години тя го наложи като едно от най-активните сдружения в специалността с организиране на научни кръгли маси по редица международни и световни конгреси, с провеждане на конференции в България и в чужбина, реализирайки практически курсове с водещи лидери от цял свят, обучение на млади специализанти в чужбина и многобройни други активности.

/Снимки:Intersalon Italy/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Не забравяй, че дори и да не помниш какво си правил предната вечер, винаги ще се намери приятел с камера, който да ти напомни за нещата, които не е трябвало да правиш.