Секции

18 April 2024 19:09

Цвета Шаламанова от СУ „Васил Левски“ и Цветелина Георгиева от СУ „Христо Проданов“ бяха кмет на община Карлово за един ден

За дванадесета поредна година, община Карлово стана домакин на инициативата „Мениджър за един ден“ на Джуниър Айчивмънд, в която младежи гостуват на организации и компании и имат възможност да се запознаят с реалната работна обстановка в тях.

Тази година, десет ученици от СУ „Христо Проданов“ и СУ „Васил Левски“ се включиха в инициативата и заеха работните места на служители от общинска администрация, а за първи път две ученички заеха позицията на кмет на община Карлово. Това бяха Цвета Шаламанова от СУ „Васил Левски“ и Цветелина Георгиева от СУ „Христо Проданов“. Христиана Джакова стана председател на Общинския съвет, Мария Стоянова, Дафи Делова и Диана Глухарска бяха заместник-кметове. Диана и Христиана се запознаха и с длъжността на секретаря на община Карлово. Виктория Василева беше в отдел „Природни ресурси, екология и земеделие“, Цветелина Сиболерска в отдел „Социални и младежки дейности, спорт и туризъм“, Донка Диева в дирекция „Административно, информационно и правно обслужване“, а Мария Анастасова в отдел „Планиране и разработка на проекти и програми“.

Временно изпълняващият длъжността кмет на община Карлово инж. Стойо Карагенски поздрави младите хора за инициативността им да се включат в „Мениджър за един ден“. Той им връчи Сертификати за участие и юбилеен календар, посветен на братя Евлогий и Христо Георгиеви. В заключение инж. Карагенски посъветва девойките да познават добре историята на родния край и на техните родове, да държат на образованието си и да бъдат почтени хора, такъв, какъвто е бил Васил Левски.

Отправяме специални поздрави към Донка Диева от СУ „Христо Проданов“, която днес празнува своя рожден ден. Ръководството на община Карлово й пожелава здраве, успехи и нека този ден бъде добро начало за нейното бъдещо развитие.

/Снимки: Община Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче