Секции

29 March 2024 12:36

В Карлово положиха клетва новоизбраните кметове и общински съветници(видео)

В зала „Васил Караиванов“ на община Карлово се проведе тържествената първа сесия на Общинския съвет. Кметът д-р Емил Кабаиванов, общинските съветници и избраните кметове на населени места от община Карлово положиха клетва за встъпване в длъжност. Те се заклеха в името на Република България да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на гражданите от община Карлово.

Заседанието откри изпълняващият длъжността областен управител на област Пловдив Евелина Апостолова и бе ръководено от най-възрастния общински съветник Тани Пимпилов. Водосвет за здраве и благоденствие отслужи архиерейски наместник на Карловска духовна околия иконом Марко Тодоров.

В своето обръщение към всички присъстващи и към гражданите на община Карлово д-р Емил Кабаиванов отбеляза: „Уважението към нашите съграждани е най-важно. Кметове ще има, общински съветници ще има. Мандатите са кратки. Но Карлово, всички селища от Калофер до Клисура и България са най-важни. За тях ние трябва да работим. Да не бъдем от различни страни, а да бъдем от една страна – страната на гражданите на Карловска община. Винаги да знаем, че нас ни гледат някъде отгоре, отвисоко Апостола, неговите съратници и най-големите български дарители. Гледат ни тези, заради които България е свободна, заради които днес можем да се закълнем. Това никога да не го забравяме в нашите решения и в нашата работа“, каза кметът и пожела успех и конструктивност в работата на Общинския съвет и кметовете на кметства.

За председател на Общински съвет Карлово бе избран Доньо Тодоров.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче