Секции

25 April 2024 14:12

Народният представител Веска Ненчева излезе с позиция по повод вандализма като начин на поведение в изборни кампании

Уважаеми жители на община Карлово,

В качеството ми на народен представител от района, категорично изразявам позицията си на непримиримост към агресивните форми на поведение по време на Местни избори 2019г.

Зачитане на нормалните човешки норми в общуването в публичното пространство, това отстоявах по време на тази кампания. Това е личното ми разбиране и вътрешно убеждение. И ще продължавам да го правя!

Агресията – вербална или физическа, не трябва да бъде налагана като начин на общуване и норма на поведение. Това руши доверието ни един към друг като хора, това руши доверието в институциите, това руши силата в държавата. А всички искаме силна държава.

Заставам в подкрепа до хората, в момент, в който най-малко са очаквали атаки върху себе си и семействата им. Вандализмът като начин на поведение в изборни кампании на национално ниво не подмина и община Карлово. След първия случай в село Розино, трябваше да има сериозна реакция. Седмица след това сме свидетели на още по-груб и зловещ вандализъм в село Васил Левски.

Недостойно и нечовешко е да се петни името с вандалски действия, в единия случай на доказан лекар, в другия случай на общински съветник, членове на БСП. Трябва да сме заедно, когато става въпрос за съхраняване на човешко достойнство, а не да се делим по партийна принадлежност.

Днес имам среща с компетентните институции, тяхното отношение е важно, за да не остава у нас усещането за безнаказаност, когато има вина.

Предстои разговор с общинските съветници на БСП Карлово, с решението ще бъде запознат ОблС на БСП Пловдив и НС на БСП.

Веска Ненчева,

народен представител от 17 МИР, област Пловдив

18 ноември 2019г.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче