Секции

26 April 2024 16:27

22 деца са били приети с хранително отравяне в Ямболската болница

Увеличава се броят децата, приети със симптоми на хранително отравяне в Ямболската болница. Те са вече 22. Всички са от училището в село Хаджидимитрово и са обядвали в училищния стол вчера. Търсят се причините за случилото се. Започнала е и проверка на РЗИ Ямбол и Агенцията по храните.

22 деца са били приети в Ямболската болница с хранително отравяне снощи. Те са от село Хаджидимитрово и са на възраст между 7 и 12 години. Оплакванията от стомашни неразположения са започнали след 17 часа, когато са се прибрали от училище в съседното село Дражево. Всички са обядвали в училищния стол и са се почувствали зле , след като са се прибрали вкъщи. Първите хоспитализирани 4-5 деца са били в най-тежко състояние. Днес вече те са се почувствали по-дбре, но ще останат за лечение още поне 48 часа.

Фирмата, която зарежда училищния стол, разпределя храната и за всички останали училища в община Тунджа. Около 1300 деца само днес са консумирали от нея. Тепърва ще се изяснява кой е източникът на хранителното отравяне.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче