Секции

05 July 2020 17:21

Д-р Емил Кабаиванов участва в годишния конгрес на ЕНП

Заместник-председателят на СДС и кмет на община Карлово д-р Емил Кабаиванов участва, с право на глас, в годишния конгрес на Европейската народна партия /ЕНП/ на 20 и 21 ноември в хърватската столица Загреб.

В първия ден от форума делегациите на СДС и на ГЕРБ, водени от техните лидери Румен Христов и министър-председателя Бойко Борисов, заедно с евродепутатите, подкрепиха за президент на ЕНП Доналд Туск - напускащ поста председател на Европейския съвет. Вечерта представителите на двете партньорски партии проведоха среща-разговор.

В работата на конгреса на 21 ноември Мария Габриел бе избрана за зам.-председател на ЕНП. Така тя стана сред десетимата заместници на новия президент на Европейската народна партия.

В конгреса на най-големия политически блок в Европейския парламент - ЕНП, участват около 2 000 делегати и длъжностни лица от 40 държави, включително германският канцлер Ангела Меркел, новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и настоящият ръководител на ЕК Жан-Клод Юнкер.

По време на посещението си в Загреб д-р Кабаиванов е провел първоначални разговори за побратимяване на Карлово с Вуковар, Република Хърватска.

Град Вуковар се намира в източната част на Хърватия на границата със Сърбия, с около 30 000 души население. Най-голямото речно пристанище в страната, разположено при сливането на река Вука и р. Дунав. Във Вуковар се намира българско военно гробище на 1029 български войници, загинали по време на Втората световна война. Знаков град за Хърватия, арена на тежки сражения по време на хърватската война за независимост през 1991 година.

/Източник: Община Карлово/

Днес Ви питаме:

Ще почивате ли през лятото на родното Черноморие?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Стойността на образованието се измерва не по броя на прочетените книги, а по употребата им.


Плутарх