Секции

25 April 2024 07:31

Издателят на Вазов Детлеф Щайн гостува на родната къща музей на Патриарха на българската литература

Издателят на Вазов Детлеф Щайн гостува на родната къща музей на Патриарха на българската литература. Той е също историк, издател и директор на Центъра за източноевропейска литература в Берлин. Директорът на издателска къща „Антеа“ в немската столица участва в среща разговор за съществуването на новата българска литература в в страната му. Той сподели своя опит как едно издателство в Германия популяризира творчеството на класика Иван Вазов.

Финансирането и издаването на български книги за повечето издателства се превръща в предизвикателство. Въпреки намаления интерес от страна на читателите, все още има малки издателства, които с много идеализъм и личен ангажимент разпространяват и предлагат нови български книги в Германия.

За Детлеф Щайн духовността на европейския Югоизток е страст и кауза. Освен, че чете и издава български писатели и учени, той говори чудесно на родния ни език.

Къща музей „Иван Вазов“ подари впечатляващия издател портрет на Патриарха, нарисуван от местния художник Стефан Йорданов.

/Снимки: Къща музей „Иван Вазов“-Сопот/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче