Секции

05 July 2020 16:24

Еко коледна украса изработиха заедно ведрарски ученици и арт работилничка „Сръчковци“

Арт работилничка „Сръчковци“ в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Ведраре

Арт работилничката „Сръчковци“ на Сдружение „Млади, активни, креативни“ Куртово зарадва учениците от 2 и 3 клас на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ село Ведраре.

Екипът на сдружението показа на малчуганите как да си изработят коледни играчки, моливници и коледна украса от картонените ролки на тоалетната хартия. Децата сами бяха събрали куп картонени ролки, а Сдружението подсигури останалите необходими материали за изработката на играчките и сувенирите. Възпитаниците на Събина Нешева и Билян Илиев проявиха творчество и креативност, създавайки невероятни снежинки, лотоси, коледни звезди и бяха вдъхновени да изработят сами коледната украса за класните си стаи.

„Много е важно да насърчим креативното мислене на подрастващото поколение и да повишим екологичното им съзнание, карайки ги да мислят винаги как да намалят отпадъците около себе си, използвайки ги за създаване на нещо красиво и полезно“, сподели председателят на младежкото Сдружение „Млади, активни, креативни“ Катя Стойнова.

В края на уъркшопа, децата получиха лакомства, подсигурени от екипа на Сдружението, а те от своя страна споделиха техните мечти за желаните професии и сферите, в които искат да се развиват в бъдеще. Оказа се, че в арт работилничката присъстват бъдещи лекари, учители, полицаи, художници, адвокати. Екипът пожела на децата да бъдат борбени и да сбъдват своите мечти. Децата поканиха Сдружението отново да бъде техен гост, а екипът прие с радост и обеща да продължи съвместната си работа с училището.

Арт работилничката „Сръчковци“ е част от проект „Арт мозайка – творим и се забавляваме заедно“ на Сдружение „Млади, активни, креативни“, финансиран от Националния фонд „13 Века България“.

/Източник информация и снимки: Сдружение „Млади, активни, креативни“- с.Куртово/

Днес Ви питаме:

Ще почивате ли през лятото на родното Черноморие?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче