Секции

29 March 2024 03:12

Декември започва с валежи от дъжд, които постепенно преминат в сняг

Празничният месец декември ще започне с валежи от дъжд, които ще преминат в сняг. Температурите ще се понижат. Снежната покривка по планините обаче още няма да е достатъчна за ски спортове. Какво време ни през следващите дни?

Есента си отива. И навлизаме в предзимния сезон. Това ще се усети още в първите дни на декември. Работната седмица ще започне с валежи и ниски температури, които бавно ще се повишават към края на седмицата.

Петър Янков – синоптик:

„В понеделник бързо се заоблачава и във вторник сутринта, още в ранните часове, ще започнат валежи от дъжд, които ще преминават в сняг. Студени въздушни маси започват да се настаняват от северозапад – север над нашата страна. Във вторник следобед, а и в сряда на 3 декември се очакват превалявания от сняг. Тази снежна покривка, от порядъка на 2-3 до 5 сантиметра ще бъде в Западните райони и в Северна България. Тя ще се задържи слабо и през следващите дни ще се понижат температурите. От петък започва повишаване. Ниските температури от четвъртък – под 5 градуса ще бъдат бързо забравени и идва ред на мъглите и ниските облаци с повишение на температурите, така че на Никулден се очаква топло време.“

Следващият валежен период ще е между 11 и 13 декември. Няма да има арктически температури този месец.

Петър Янков – синоптик:

„Погледнато в дългосрочен план декември се очаква да бъде с температури близки до средните, с 1 -2 градуса по-ниски. Ако средните са между 3 и 8 градуса, през декември месец се очаква да бъдат между 2 – 7 градуса. Това са малко по-ниски температури от климатичните норми и повече валежи от нормалното, с по-динамично време и снеговалежи в средата на месеца.“

Сериозната покривка по планините ще започне да се трупа след средата на декември. На Рождество Христово и Нова година ни очаква хубаво време- без валежи от сняг, показва дългосрочната прогноза на синоптиците.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче