Секции

26 April 2024 17:24

По важни инфраструктурни теми разговаряха кметът Кабаиванов и шефът на АПИ

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов се срещна с председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж.Георги Терзийски. На срещата бяха обсъдени няколко важни инфраструктурни теми.

Необходимостта от основен ремонт на част от републикански път І-6 в участъка от с.Певците до с.Васил Левски. Пътната настилка в този участък е в лошо състояние, а трафикът по него е изключително натоварен. Инж.Терзийски информира кмета, че върви проектиране на пътя и до два месеца ще бъде ясно кога ще започне дългоочаквания ремонт.

Проектът с над 50 годишна давност за прокопаване на тунел под Балкана „Троян – Кърнаре“. Категорично е общото мнение, че този проект трябва да остане в Националния план за развитие и да се търсят средства за ново проектиране и изграждането му. Това е обект от национално значение и за него е необходимо становище на Министерски съвет.

Необходимостта от разширяване на път ІІ-64 Карлово – Пловдив поради това, че през последните няколко години рязко се е увеличил трафикът на автомобили, което го прави най-натоварен от второстепенната републиканска пътна мрежа. Инж.Терзийски прие аргументите, с които кметът го запозна, и е на мнение, че е необходимо разширяване - цялостно или на определени места.

По горните две теми, подкрепата си при разговор с кмета, е заявил областният управител на Област Пловдив Дани Каназирева.

Направено е предложение от Община Карлово за изграждане на кръгови кръстовища на входа на Карлово по републикански път ІІ-64 при разклона за с.Ведраре и Индустриална зона, както и на пресечката на републикански път ІІІ-641 с общински път Карлово – с.Ведраре /при с.Марино поле/. В този участък има повишена концентрация на пътно-транспортни произшествия, а водачите на МПС шофират с висока скорост по ІІІ-641. Инж.Терзийски пое ангажимент пред кмета да изпрати експерти от АПИ, които заедно с експерти от Община Карлово да излязат със становище за необходимостта от изграждане на тези две нови кръгови кръстовища.

Във връзка с инвестицията, направена от немските железници във Вагоноремонтния завод, д-р Кабаиванов запозна инж.Терзийски с проекта за основен ремонт на ул.„Индустриална“, внесен в Българска агенция за инвестиции. Реализирането на този проект е изключително необходимо, тъй като улицата осигурява достъп до всички предприятия в тази зона на Карлово.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче