Секции

29 March 2024 07:10

Успешното в Карлово детско балетно студио „Grand Fouette“ вече работи и в Пловдив

Школата по етикет и балетно изкуство за деца на възраст от 4 до 17 години стартира работа успешно в началото на декември в Пловдив. Съвместната инициатива на Центъра за руски език и култура към Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и Детско балетно студио „Grand Fouette“ до момента събра две балетни групи. Продължава наборът за групата по етикет.

Обучението в балетно студио „Grand Fouette“ се осъществява по уникалната методика на световно известната Руската балетна академия „А. Я. Ваганова“. Студиото функционира вече две години в г. Карлово. Освен в Пловдив миналата седмица то отвори врати и в Санкт Петербург, откъдето периодично майсторски класове у нас ще провеждат гост-репетитори.

Първият цикъл от занятия ще е с интензивен характер – всеки ден от 02.12 до 09.12 от 16.00 до 17.00 ч. в Пловдивския Културен Институт с адрес ул. „Иван Перперлиев“ 5.

За записвания се обадете на тел.: тел. +359 988 862 705, контактно лице: Александра Ангелова – ръководител на проекта. Главен специалист по системата на обучение е Наталия Чернецкая: тел. +7 960 242 85 28, г. Санкт Петербург, Русия.

През летните месеци студиото предлага лагер-школа на българското Черноморие с хореографи и педагози от Академията за руски балет „А. Я. Ваганова“ – Санкт Петербург.

Занятията в балетното студио целят изучаване и опазване на класическото балетно наследство. Те са подходящи както за подготовка на деца за постъпване в професионални училища, така и за любители на балета, които мечтаят за сценични изяви.

/Снимки: MEGA COMMUNICATION LTD/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче