Секции

28 March 2024 15:34

Министър Караниколов: Във ВМЗ Сопот ще получат и коледни бонуси

Работниците и служителите от Вазовски машиностроителни заводи за пета поредна година ще получат бонуси и по повод Коледните и Новогодишни празници, както това стана в навечерието на Великден. Новината съобщи министърът на икономиката Емил Караниколов, който посети държавното дружество на 12 декември. По думите му, сега персоналът ще получи по 775 лева. От 1 януари 2020 година пък с 80 лева се повишават всички индивидуални трудови възнаграждения на работещите във ВМЗ, каза още министърът.

Със Съвета на директорите и оперативното ръководство на предприятието бе обсъдено създаването през 2020 година на Регионален иновационен фонд към ВМЗ Сопот, който да се превърне в инкубатор на продуктови и технологични иновации.

При посещението си в оръжейницата министърът връчи на изпълнителния директор д-р инж. Иван Гецов договор за реализиране на проект "Система за близка радиолокация с повишена шумозащитеност", спечелен в 10-ата конкурсна сесия на Националния иновационен фонд по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност".

"В резултат на изпълнението на настоящия проект, ВМЗ ще разполага с технология за производство на устройства, комплектоващи специалната продукция, които повишават в пъти нейната ефективност", коментира изпълнителният директор д-р инж. Гецов. Той припомни, че това е вторият проект, по който държавното дружество е бенефициент. На 26.05.2018г. стартира проектът "Иновативна технология за проектиране и производство на линия реактивни двигатели с твърдо гориво, посредством дигитални двойници, чрез методите на виртуалното инженерство с дигитални двойници", той ще приключи в края на месец май 2020 година.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче