Секции

28 March 2024 22:11

МВР, АПИ и Пожарната с единен център за безопасност на движението

Министерството на вътрешните работи, Агенция пътна инфраструктура и Пожарната с единен център за намаляване жертвите на пътя. Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов по време на извънреден брифинг. Целта на координационния център е да има директна връзка между всички институции, които са отговорни за пътната безопасност.

В София заработи единен координационен център между Полицията, Пожарната и АПИ. Целта е при възникване на инциденти на пътя, всички отговорни институции да реагират на момента.

До момента катастрофите на пътя за тази година са 6413, 8100 са ранените, 594 са загиналите. МВР стартира и операция за мобилизиране на всички дежурни екипи в страната за намаляване на пътните произшествия.

Центърът, свързващ институциите, ще дава възможност сигналите да се обработват в реално време и по-този начин реакциите ще бъдат по-бързи.

Центърът ще има достъп до всички пунктове, в които се извършват годишни прегледи на леки и товарни автомобили. Разработено е и мобилно приложение, чрез което граждани ще могат да изпращат сигнали до институциите, заяви още министър Маринов.

/Източник и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче