Секции

26 April 2024 11:09

Открит в куфар на летището в Бали орангутан отново е на свобода

Ветеринарите в Центъра за опазване на дивата природа в Бали пуснаха на свобода Бон Бон – млад орангутан, който беше спасен при опит за контрабанда. През март маймуната беше открита натъпкана в куфар на международното летище на индонезийския остров. Трафикантът – руския гражданин Андрей Жестков беше задържан и обвинен в трафик на екзотични видове.

Бон Бон беше открит в безпомощно състояние и полузадушен в багажа на руснака. Сега обаче няма и помен от лошите му преживявания. Бон Бон е здрави и палав и с нетърпение очаква да се завърне у дома.

Йохан Кусуманингтиаш, ветеринар:

„Първоначално Бон Бон няма да е сам на новото място. Той ще бъде придружаван няколко дни от гледача си и от ветеринар, които ще му помогнат да се приспособи към новото си обиталище. Той е бил отделен от родителите си като бебе, но това няма да му попречи да намери нови приятели. “

След като прекара близо девет месеца в сафари парка на остров Бали, сега Бон Бон ще бъде пуснат в естествената си среда на остров Суматра. Не се очаква орангутанът да изпита трудности с адаптацията си, тъй като ще живее сред популация от себеподобни. Орангутаните от Суматра са застрашен от изчезване вид – най-вече заради бракониерство и загуба на хабитат.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче