Карлово.ТВ призовава: Oстанете си вкъщи!
Секции

08 April 2020 23:23

Цената на водата се вдига до 9% от 1 януари

Цената на водата ще се повиши в 24 града, стана ясно след заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране. Ако бъдат утвърдени новите цени ще влязат в сила от началото на следващата година, като повишението ще е между 1 и 9%.

Сред градовете, в които цената на водата за потребление ще бъде увеличена, е и Перник, където има режим на водоподаването. От 1 януари 2020 г. завишението ще бъде 3,29 на сто в сравнение с цените на ВиК услугите тази година. Най-сериозно ще е поскъпването на водата в Кърджали – 9 на сто. Близо 7-процентно е увеличението за София, Видин и Русе. В Габрово, Сливен, Смолян, Монтана, Силистра, Ямбол, Благоевград и Шумен пък скокът ще е между 4 и 6 на сто. В други 10 града се очаква поскъпване на водата с между 1-3%.

От Регионалното министерство са се обърнали към КЕВР с предложение водата в Перник да не поскъпва, а дружеството да компенсира това като събере несъбраните взимания, които излизат на стойност 5 млн. лв. След обсъждането Комисията трябва излезе с окончателно решение за вдигането на цените, което най-вероятно ще стане между Коледните и Новогодишните празници.

/Снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

През 2020 година може ли да няма тежки ПТП-та?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Всеки път, когато се почувстваш изгубен, си спомни за всеки, който някога те е обичал, за всяка сбъдната мечта, за всеки пълноценно изживян слънчев ден и след това си представи колко още такива спомени те чакат зад ъгъла.