Секции

27 April 2024 02:18

В Калофер тържествено ще честват 172 години от рождението на Христо Ботев

Тържественото честване на 172 години от рождението на Христо Ботев ще се състои на 5 и 6 януари в Калофер. Организатори на мероприятията са Община Карлово, Кметство Калофер, НМ“Христо Ботев“, НЧ“Христо Ботев-1869 и СУ“Христо Ботев“.

„Ние, потомците, за посланията на Ботев“ ще представят ученици от СУ“Христо Ботев“ на 5 януари от 16 часа в Лекционната зала на НМ“Христо Ботев“.

Тържественото събрание по случай бележитата годишнина от рождението на поета революционер е от 18 часа в големия салон на НЧ“Христо Ботев-1869“. Пред калоферската публика и гостите на честването ще бъдат представени „Щурчето-убиецът на Ботев“ по романа на Неда Андонова, „Неговата любима“-моноспектакъл с участието на Димитър Селенски, ДТ „Гео Милев“-Стара Загора. Тържествената вечер ще завърши с празнични илюминации.

На 6 януари от 11:30 часа е полагането на цветя пред паметника на Иванка Ботева - майката на Ботев и рецитация на стихотворението „Майце си“ в НМ“Христо Ботев“.

На мемориалния комплекс „Христо Ботев“ ще се състои митингът поклонение, посветен на 172 години от рождението на поетът революционер. Ще бъде произнесено Слово за Ботев и ще бъде положен „Гирлянд на славата“ пред паметника на знаменития национален герой.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче