Секции

24 April 2024 02:38

Станимир Бумбалов хвана кръста на Богоявление в Карлово (видео)

30-годишният Станимир Бумбалов хвана кръста на Богоявление в Карлово. Той е от града на Левски и служи в 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Богоявленския ритуал уважиха вицепрезидентът Илияна Йотова и вицепремиерът Марияна Николова, висши военни и представителната рота на карловската Бригада, местната управа, общински съветници и много граждани.

Отец Стоян Табанлиев извърши богоявленския водосвет и хвърли кръста в леденостудените води на Стара река, в която бяха влезли 10-на смелчаги.

След като хвана кръста, Станимир бе дарен с икона на Младенеца от вицепремиера Николова и парична награда от общинския кмет д-р Кабаиванов. Младият военен сподели пред Карлово.Тв, че е вярвал, че тази година ще успее да хване кръста, пожела си здраве и се зарече да продължава да участва и занапред.

Преди това богоявленските традиции в Карлово започнаха със служби в църквите „Св.Николай” и „Св.Богородица” и освещаване на бойното знаме на 61-ва Стрямска механизирана бригада и знамената на военно-патриотични организации на пл.“Васил Левски“.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче