Секции

20 April 2024 00:23

Народният представител Данка Люртова проведе открита приемна в Соколица

Първа за новата година открита приемна проведе народният представител от ГЕРБ – Пловдив област Данка Люртова. Тя, заедно с председателя на Общинския съвет в Карлово Доньо Тодоров се срещнаха с жителите на карловското село Соколица. Люртова и Тодоров поговориха с жителите, обсъдиха с тях най-наболелите проблеми, чуха нуждите и желанията им. На срещата присъства и кметът на селото Ненко Ненков.

По време на разговора стана ясно, че читалището в Соколица спешно се нуждае от ремонт. Библиотеката в селото има нужда от осъвременяване и попълване на фонда с нови книги. Кметът Ненков поиска съдействие от Люртова и за осигуряване на поне още един служител в читалището. За да се случи това, обаче, трябва да бъде пратено искане до Министерство на културата, обясни народният представител. На срещата бяха поставени и въпроси, свързани с инфраструктурата и цялостната подмяна на водопровода в населеното място.

След срещата с жителите на селото Люртова и Тодоров се срещнаха с Мария-Десислава Митева. Момичето е сред малцината приети в специалността „Национална сигурност“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ – държавна поръчка. Бъдещата студентка беше изненадана с първа вноска от таксата за следването си, осигурена от народния представител Данка Люртова, Доньо Тодоров, общинските съветници от ГЕРБ – Карлово и зам.- кмета на Карлово Николай Цветков. Всички те ще се погрижат и за осигуряването на парите за цялостното обучение на момичето.

/Източник информация и снимки: ПП ГЕРБ Пловдив област/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче