Секции

26 May 2020 19:20

Сопотското читалище кани на мобилна изложба и тематична вечер по повод 142 години от Освобождението на града от турско робство

На 13 януари се навършват 142 години от Освобождението на Сопот от турско робство. По повод бележитата годишнина НЧ“Иван Вазов-1871“ и Института на приложна музеология организират мобилна изложба „Вазовият Сопот“ с автор Димитър Гешков – експерт по туризъм и културно наследство. В изложбата са включени снимки и стихове на патриарха на българската литература и ще бъде открита на 13 януари от 15 часа в сопотската Библиотека. Първи ще имат възможността да я разгледат учениците от четвърти клас на НУ "Неделя Петкова".

По инициатива отново на НЧ“Иван Вазов-1871“ е организирана на 14 януари от 17:30 часа в Библиотеката тематична вечер „142 години от битката за Троянския проход в Руско-турската освободителна война/1877-1878/ и Освобождението на Сопот“ с лектор военният историк доц.Петър Ненков.

Днес Ви питаме:

През 2020 година може ли да няма тежки ПТП-та?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Тайната на успеха е в способността да възприемеш гледната точка на другия и да видиш нещата от неговия ъгъл толкова добре, колкото от своя.


Хенри Форд