Секции

25 April 2024 23:42

Карловските военни направиха анализ на дейността си за 2019

Анализ на резултатите от подготовката на командирите, щабовете и формированията през 2019 г. на 61-ва Стрямска механизирана бригада се проведе вчера във Военен клуб – Карлово. В анализа участваха командирът на Сухопътните войски – генерал-майор Михаил Попов, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада – бригаден генерал Деян Дешков, офицери от командването и управлението на бригадата, командири на батальони и дивизиони, командири на роти и батареи, както и главни сержанти на формирования от състава на бригадата.

В своето експозе бригаден генерал Деян Дешков представи задачите и мероприятията изпълнени от бригадата по трите мисии на БА, като се спря подробно на всички направления, по които е работено през 2019 година и благодари на личния състав за постигнатите резултати. След това обърна внимание на основните предизвикателства и приоритетните задачи пред формированията от бригадата през 2020 година, като подчерта, че венецът на подготовката на формированията от бригадата ще е бригадното тактическо учение „BALKAN WALL - 20” през месец октомври на УП „Корен”.

Заместник – командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада – полковник Мирослав Костадинов направи анализ на състоянието на войсковия ред и дисциплината и допуснатите от военнослужещи на бригадата инциденти през учебната 2019 г., като ги разгледа и съпостави с тези от 2018 г. и отчете положителен ръст в състоянието на войсковия ред и дисциплината, а също и намаляване на инцидентите в бригадата през 2019 г. в сравнение с тези от 2018 г.

В указанията си относно организиране на задачите за 2020 г. бригаден генерал Дешков обърна внимание на основни насоки, като поддържане, развитие и придобиване на нови отбранителни способности, постоянна бойна готовност, повишаване нивото на оперативна съвместимост на щабовете и боеготовността на формированията.

Генерал-майор Попов заяви, че 2020 г. се очаква да бъде също толкова динамична, колкото и 2019 г. и насърчи личния състав от 61-ва механизирана бригада да продължи да изпълнява с ентусиазъм и всеотдайност поставените задачи, като призова усилията на всички да бъдат насочени към поддържане нивото на подготовка и повишаване мотивацията на личния състав, въпреки новите предизвикателства.

/По информация и снимки на 61-ва Стрямска механизирана бригада/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче