Секции

25 April 2024 03:43

50-годишен карловец е подал злоумишления сигнал за бомба в УМБАЛ "Каспела"

При съвместни оперативно-издирвателни мероприятия на служители от Второ районно управление на полицията в Пловдив и РУ – Карлово е установен и задържан извършителят, подал злоумишлен сигнал за поставено взривно устройство в избените помещения на УМБАЛ "Каспела", информира сайтът Под тепето.

Припомняме, че в понеделник – 13 януари в 15 часа на регистратурата в болницата е позвънил мъж, който съобщил за бомбата.

Последва незабавна евакуация на стотици болни, лекари и медицински персонал.

Местното звено на БОП и полицията провериха Втори блок на болничното заведение и вдигнаха тревогата в рамките на час.

Извършителят е задържан за по-малко от 24 часа във вторник. Бързите следствени действия на полицията са установили, че сигналът е подаден от обществен телефон, съобщават от Под тепето. Мъжът е звънял два пъти в болницата, като първия път не е успял да се свърже.

50-годишният карловец е пациент на болницата, който три пъти седмично има процедури по хемодиализа там. Той се разгневил от това, че часът за процедурата му е бил променен.

Телефонният терорист е бил арестуван на излизане от болницата вчера, след като му е била извършена поредната хемодиализа.

Подаването на злоумишлен сигнал за бомба е престъпление по чл. 326 от Наказателния кодекс и за него е предвидено наказание, включително „лишаване от свобода“. Телефонният терорист може да получи до 2 години затвор.

Предстои да му бъдат повдигнати обвинения от Прокуратурата.

/Снимка: УМБАЛ "Каспела"/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче