Секции

28 February 2020 13:03

Сборникът „Дарителството-традиция и съвременни практики“ е вече факт

Излезе от печат сборникът „Дарителството-традиция и съвременни практики“. Изданието е финансирано от Министерството на културата и представя пълните текстове на докладите от Националния студентски семинар, посветен на 200-годишнината от рождението на Евлоги Георгиев и 195-годишнината от рождението на Христо Георгиев, проведен в Карлово на 1 ноември 2019 г. в Историческия музей с финансовата подкрепа на Министерството на културата и съдействието на община Карлово.

Темата за дарителството по българските земи е застъпена в широк аспект, като основният акцент пада върху щедрите дарителски жестове на родените в Карлово братя Георгиеви.

Редом с това се проследяват многобройните дарения, направени от карловци в полза на родния им град. Във фокуса на младите изследователите попадат и крупни дарения на българи по време на Възраждането, началото на българската дарителска традиция още през Средновековието и съвременните проявления на дарителската практика.

Научни ръководители на семинара и редактори на изданието са двама от най-известните съвременни български историци- проф. д-р Христо Глушков и проф. д-р Пламен Митев.

Исторически музей -Карлово изказва благодарност на всички участници в семинара. Всеки един от тях ще получи екземпляр от изданието и Сертификат за участие.

/Информация и снимка 2: Общински исторически музей-Карлово/

Днес Ви питаме:

През 2020 година може ли да няма тежки ПТП-та?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче