Секции

20 April 2024 00:36

Чистотата на въздуха в Карлово бе една от темите на днешната общинска сесия (видео)

Чистотата на въздуха в Карлово бе една от темите на днешната общинска сесия. Питането за състоянието му бе поставено от червената опозиция в местния парламент. Зам.-кметът Антон Минев посочи, че след направени измервания е установено, че в Карлово замърсяването на въздуха е предимно с фини прахови частици във времето между 15 и 23 часа и то е вследствие основно от битовото отопление и интензивния автомобилен трафик по ул.“Теофан Райнов“. Общинският съветник от БСП Пламен Славов настоя за даване на цялостна информация за състоянието на въздуха в община Карлово.

Съветниците изслушаха и жителката на Пролом Иванка Филипова, която представи искането на свои съселяни за назначението на нов кметски наместник на селото. Тя изрази тяхната неудовлетвореност от работата на настоящия Христо Иванов. За целта е инициирана и събрана подписка. Прозвуча и обратното мнение в лицето на Васил Москов също от Пролом. Той сподели, за направеното през годините на управление на селото от Иванов, и съобщи, че е организирана подписка в подкрепа на настоящия проломски кмет.

Наред с питанията по конкретни казуси, по време на заседанието си местните старейшини обсъдиха и взеха решение относно Програмата на Община Карлово за управление и разпореждане с имоти общинска собственост за 2020г.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче