Секции

19 April 2024 05:12

От БЧК напомнят, че раздаването на хранителни продукти ще продължи до края на февруари

От БЧК напомнят, че раздаването на хранителни пакети по оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане на най-нуждаещите се лица, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите си лица ще продължи до 28 февруари 2020 година.

Областният съвет на организацията припомня, че правоимащите граждани са включени в списъци, изготвени от Агенцията за социално подпомагане.

Програмата стартира през декември 2019 година. За цялата Пловдивска област, хората имащи право на хранителна помощ по нея са 25 805. За град Пловдив са 9 422 човека. От тях, до момента, по-малко от 50 % са посетили пунктовете и са получили хранителните си пакети. За съпоставка, жителите на Пловдивска област са значително по-активни и са се възползвали от правото си на хранителна помощ.

„Остават само още няколко седмици до приключването на програмата и апелираме към жителите на всички населени места от област Пловдив и най-вече към гражданите на Пловдив, да се възползват от правото си на подпомагане", заяви директорът на Областния съвет на БЧК-Пловдив Таня Георгиева.

Хранителният пакет съдържа 16 вида дълготрайни хранителни продукти с общо тегло 25 кг. Хранителната помощ може да бъде получена лично – срещу представяне на документ за самоличност, но може да бъде получена и от друго лице, което представлява лицето включено в списъка. В този случай е необходимо да има пълномощно от правоимащото лице, че може вместо него да получи хранителния пакет. Няма задължително изискване пълномощното да е нотариално заверено. Достатъчно е да бъде собственоръчно подписано от упълномощителя.

/Снимка: БЧК/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче