Секции

22 September 2023 07:41

СУ“Христо Проданов“ проведе турнир по стрийтбол по случай 70 години от рождението на Царицата на баскетбола Пенка Стоянова

СУ „Христо Проданов“ проведе турнир по стрийтбол по случай 70 години от рождението на Царицата на баскетбола Пенка Стоянова. Събитието се състоя на 21 януари – рожденият ден на двукратен олимпийски медалист и почетен гражданин на градовете Карлово и Пловдив, и бе организирано от старши учителя Василка Танчева.

Турнирът е част от спортните мероприятия посветени на 35 години от основаването на училището. Преди започването му бе открита подредена от учениците от 11 клас юбилейна изложба, посветена на бележитата българска спортистка, и прожектиран филмът „Звезди на славата“.

В спортната надпревара се включиха 8 отбора от карловските училища и 2 отбора от Хисаря. Отборите играха след жребий на елиминиране при спазване на спортния дух, като отличилите се отбори и състезатели получиха награди и грамоти.

дъщерята на знаменитата баскетболиска Теодора Бонева, която предостави материалите за изложбата. Мероприятието е част от инициативата на училището да уважи личността и приноса на великата карловка.

Гости на събитието бяха дъщерята на знаменитата баскетболистка Теодора Бонева, колеги и спортни деятели от Община Карлово и от Хисаря.

/Снимки: СУ“Христо Проданов“/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче