Секции

14 July 2020 12:44

СУ“Христо Проданов“ проведе турнир по стрийтбол по случай 70 години от рождението на Царицата на баскетбола Пенка Стоянова

СУ „Христо Проданов“ проведе турнир по стрийтбол по случай 70 години от рождението на Царицата на баскетбола Пенка Стоянова. Събитието се състоя на 21 януари – рожденият ден на двукратен олимпийски медалист и почетен гражданин на градовете Карлово и Пловдив, и бе организирано от старши учителя Василка Танчева.

Турнирът е част от спортните мероприятия посветени на 35 години от основаването на училището. Преди започването му бе открита подредена от учениците от 11 клас юбилейна изложба, посветена на бележитата българска спортистка, и прожектиран филмът „Звезди на славата“.

В спортната надпревара се включиха 8 отбора от карловските училища и 2 отбора от Хисаря. Отборите играха след жребий на елиминиране при спазване на спортния дух, като отличилите се отбори и състезатели получиха награди и грамоти.

дъщерята на знаменитата баскетболиска Теодора Бонева, която предостави материалите за изложбата. Мероприятието е част от инициативата на училището да уважи личността и приноса на великата карловка.

Гости на събитието бяха дъщерята на знаменитата баскетболистка Теодора Бонева, колеги и спортни деятели от Община Карлово и от Хисаря.

/Снимки: СУ“Христо Проданов“/

Днес Ви питаме:

Ще почивате ли през лятото на родното Черноморие?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Любовта превръща дивеча в сокол, сокола в човек, а човека — отново в пустиня. Тя превръща оловото в злато, а след това отново скрива златото под земята.


Паулу Коелю