Секции

26 April 2024 20:40

Карловски фенове на ПФК „Левски“излязоха с позиция за случващото се с клуба

Карловски фенове на ПФК „Левски“излязоха с позиция за случващото се с клуба. Те я оповестиха на страницата си във фейсбук „Сините Карлово“. Публикуваме пълния текст без редакторска намеса.

“Първо, никой не трябва да очаква от феновете на Левски, че същите – в своята масовост и количество, ще вземат страната на спонсор или тази на прокурор; на собственик или на правителство. Феновете няма да играят ролята на лична агитка, която може да бъде активирана, когато частен или правителствен интерес е засегнат.

„Никой да не се повежда сляпо в работата“, предупреждава Апостола.

Второ, сред феновете на синия клуб има достатъчно разделителни линии, за да се създава поредната.

„Интригата спира хода на народната работа“, казал е Апостола.

Трето, сюжетът „Левски с тире“ ще е отровен за клуба. Левски е прекалено висок стандарт, за да води джендърски живот: да е момче, а да се представя за момиче или обратното. Никоя регистрация, различна от оригиналната на Левски, няма да получи аплодисменти на Герена. Примерът от стадион „Българска армия“, където местни привърженици ръкопляскат на ловешки отбор, няма да бъде посрещнат безкритично и кротко, както се случи с феновете на вече несъществуващ софийски клуб.

„Сто и петдесет лири ли ви са по-мили, или вечен живот“, провикнал се е Апостола.

Четвърто, вековен и исторически клуб като „Левски“ може да надживее всяко временно неудобство. И ако изхвърлянето от професионалния футбол може да се окаже смъртоносно за други клубове, то „Левски“ има своята устойчивост и ще извърви своя път. Това, което за конюнктурните отбори е пневмония, за „Левски“ ще бъде просто настинка. Листата може да не са бляскави няколко години, но коренът ще остане. Нашата съдба не е конюнктурна като тази, която започва с указ на БКП и приключва с получаването на сметката за ток.

„Трябва да се жертва всичко, па и себе си дори“, напомня ни Апостола.

Пето, феновете на „Левски“ не трябва да искат помощ от държавата, а само това тя да не пречи на клуба.

„От никоя страна нищо не се надяваме и никому за нищо не се молим“, постановил е Апостола.

Шесто, ако феновете на Отбора на народа усетят, че държавата/правителство се подиграват с клуба или феновете му, протестите ще възникнат автоматично, дори без нуждата някой да ги организира.

„Часът на свободата призовава всеки българин да покаже на дело родолюбието си“, писал е Апостола.

Седмо, Левски е нещо по-голямо и различно от собственика, спортно-техническия директор или футболистът: всички те се докосват до „Левски“, но никой от тях сам по себе си не е „Левски“.

„Народната работа стои над всичко“, казал е Апостола.

Осмо, моментната форма на клуба не трябва да се бърка с кондицията на феновете му. В класацията на привържениците „Левски“ винаги е бил на първо място.

„Дързост и постоянство“, дал е пример Апостола.

Девето, различните политици не трябва да забравят, че и да имат избиратели сред феновете на Левски, последните винаги ще изберат отбора пред партията. Затова запалянковците на Отбора на народа трябва да помнят Апостоловите думи, че „времето е в нас и ние сме във времето“. А политиците, тяхното продължение: „То нас обръща и ние него обръщаме".

Десето, в България има писана Конституция, според която няма по-висок от закона. „Трябва да се съобразите със закона“, пише в свое писмо до Панайот Хитов Апостола. Но в нашата страна има и неписани правила, според които няма по-висок от Левски.”

/Снимка 1: интернет“, снимка 2: „Сините Карлово“/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Погледни назад, къде си бил, за да разбереш накъде отиваш.


Малка книжка с Мъдри отговори на въпроси от живота