Секции

26 April 2024 18:11

Доброволци се грижат за коали, пострадали заради незаконна сеч в Австралия

Доброволци поеха денонощната грижа за няколко дузини ранени коали, открити буквално полумъртви в южния австралийски щат Виктория. Животните пострадали заради незаконното изсичане в края на миналата година на гора с евкалиптови дървета край Кейп Бриджуотър.

Част от коалите, които са защитен вид, загинали заради липса на храна, а другите най-вероятно са били прегазени от булдозерите, които унищожили естествения им хабитат. Към момента ветеринари се грижат за около 80 от оцелелите животни. Други 25 са били евтаназирани.

Премиерът на щата Виктория Даниел Андрюс съобщи, че по случая се води разследване. Към момента обаче не е установена компанията, която е изсекла гората.

Даниел Андрюс, премиер на щата Виктория:

„Подобно нещо не е трябвало да се случва. Ще направим всичко, което зависи от нас това да не се случва отново. Отправяме предупреждение към всеки, който е виновен за подобни действия – няма да проявим толерантност и виновните ще понесат наказание.“

Инцидентът, за който стана ясно в понеделник, идва след месеци на суша и горски пожари, които обхванаха Австралия. Милиони животни, сред които коали, пострадаха или загубиха живота си в опустошителните пламъци.

/Информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче