Секции

26 April 2024 17:44

Борисов отговори за Радев: Съжалявам, че си е изпуснал нервите

„Как ще свали нещо, което няма”, коментира премиерът Бойко Борисов думите на президента Румен Радев, че сваля доверието си от правителството.

„Това е пряка намеса в независимостта на властите. Точно обратното на това, което винаги е говорил. Откъде-накъде ще се коментира така едно управление на няколко политически партии, спечелили изборите по законен начин”, критикува Борисов думите на президента.

„Освен това, той така е на настроения малко заради проблемите, които си има с прокуратурата и от които ние сме се дистанцирали напълно”, посочи Борисов.

„Само преди няколко дни той даде висока оценка на правителството”, заяви премиерът.

„Ние нямаме никъде пресечни точки освен безсмислените съвети по сигурността, на които нищо не се случва” поясни Борисов.

„Декември месец казах, че той повече за мен не е президент като обединител на нацията”, каза премиерът за Радев. „Аз декември месец съм свалил доверието си от него”.

„Той говори нещата, които казват БСП и ДПС”, смята Бойко Борисов и добави: „Съжалявам, че си е изпуснал нервите, но проблемът му не е с правителството”.

Премиерът заяви, че няма пресечни точки с Румен Радев, който „вече четвърта година подкрепя БСП и ДПС”.

Според Борисов решението на Радев да свали доверието си от правителството е „чисто политическо търсене на враг”, „заявка за партия”, изказване на „разединител на нацията”.

„Той иска да отклони атаката към мен и правителството. Защо днес избра момента да каже, че снема доверието?”, попита Борисов и добави, че до 11 часа сутринта не е имало никакви индикации за ескалация от страна на президента.

„Аз президент не смятам да ставам”, подчерта премиерът Борисов.

Той добави и че не се среща ежедневно с главния прокурор Иван Гешев и подчерта, че не знае кой е българският граждани, за когото посланикът на САЩ Херо Мустафа заяви по-рано днес, че ще бъде забранено да стъпва на американска територия заради корупция.

Борисов говори от строителната площадка на новия тръбопровод към Перник, с който трябва да се разреши водната криза в града.

„Днес съм тук, защото искам да се помогне на тези хора”, подчерта премиерът.

Тръбите за съоръжението са испански, произведени по нова технология, която позволява бързото им полагане и голямата им здравина.

Премиерът подчерта, че правителството е отпуснало необходимите средства, след като десетилетия наред никой не се е занимавал с проблема. Той поиска от строителите проектът да бъде завършен в срок.

В отговор, ръководителят на проекта увери премиера, че ако се наложи, ще се работи с допълнителни смени.

Борисов добави, че работи отлично с новия кмет на Перник и че не сваля доверието си от него, въпреки че градоначалникът е издигнат от БСП.

/Източник информация: vesti.bg; снимка: Тв Европа//

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче