Секции

20 April 2024 04:57

При снеговалежи пътните платна да се освобождават от паркирани автомобили, за да не се пречи на почистващата техника, напомнят от Община Карлово

Във връзка с прогнозите за очаквани снеговалежи и осигуряване на качествено снегопочистване на улиците, Общински инспекторат - Карлово призовава: При започване на снеговалежите, пътните платна да се освобождават незабавно от паркирани автомобили.

Основни пътни артерии са: бул.”Освобождение”, ул.”Ген.Карцов”, ул. „Александър Стамболийски”, ул. „Хан Крум”, ул. „Юмрукчал“ и ул. „Криволак”. Паркираните на платното превозни средства възпрепятстват работата на снегопочистващата техника и затрудняват нормалното снегопочистване и опесъчаване през зимния сезон. Превозните средства да бъдат паркирани в гаражите или дворовете.

Ръководителите на учреждения, еднолични фирми, търговски дружества, собствениците и наемателите на сгради и търговски обекти са длъжни да отстраняват снега по тротоарите пред сградите и търговските обекти, както и да отстраняват ледените висулки и надвиснал сняг. Собствениците/управителите на етажна собственост, наемателите и ползвателите на индивидуалните имоти също отстраняват снега по тротоарите си, ледените висулки и опасните натрупвания от сняг самостоятелно.

/Снимка1: интернет/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче