Секции

25 April 2024 11:09

9 села в Карловско бяха без ток през нощта заради снежната буря

Вследствие на обилния снеговалеж и бурен вятър през нощта на 5 срещу 6 февруари, девет населени места от община Карлово останаха без електрозахранване. Благодарение на аварийните екипи от ЕVN, към 9:00ч. на 06.02. без електрозахранване са селата Иганово и Певците, там работата по отстраняване на проблема продължава.

Паралелно с това Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ премахна клони и паднали дървета по улиците и общинската пътна мрежа.

Най-тежка бе обстановката по пътя за с. Христо Даново, където с помощта на високопроходима техника от еднометровите преспи бяха извадени закъсал бус с работници и 7 леки автомобила. Към 7:30 ч. тази сутрин пътят бе изцяло почистен. Проблеми с движението по общинската пътна мрежа няма.

Ръководството на Община Карлово поддържа постоянен контакт с кметовете на населените места и с управителя на фирмата за снегопочистване, която още от късните часове на 5 февруари започна третиране на основните пътни артерии с пясъчно-солни и химични средства.

Ръководството на Общината благодари на екипите от всички институции, ангажирали се с отстраняване на проблемите, и апелира гражданите да шофират внимателно - съобразно пътните условия.

/Снимка 1: интернет/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче