Секции

26 April 2024 11:33

4-та незаконна пушка намериха в Розино

Продължава специализираната полицейска акция в карловското село Розино. Намерена е 4-та незаконна пушка. 30 човека остават в ареста на карловската полиция от задържаните 60 през изминалата нощ. Това съобщиха днес шефът на областното МВР Йордан Рогачев и заместник-окръжният прокурор Галина Андреева.

Образувани са две досъдебни производства за хулиганство и увреждане на чуждо имущество и една предварителна проверка за държане на контрабандни стоки - тютюн и саморъчно свити цигари без бандерол.

През изминалата нощ по време на специализираната полицейска акция са проверени 42 адреса, 106 лица и 26 моторни превозни средства.

Съставени са 16 акта за установяване на административни нарушения по Закона за българските лични документи и 1 акт по Закона за горите. Започнато е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.325 от НК за хулиганство срещу няколко местни жители от два враждуващи рода. Иззети са и 3 броя незаконно притежавано огнестрелно оръжие.

Започнато е бързо производство за унищожаване и повреждане на стъклопакети на жилищна сграда в селото. Престъплението по чл.216 от НК е извършено от непълнолетно лице.

В хода на операцията са иззети 300 къса саморъчно направени цигари и 700 грама нарязан тютюн, открит в дома на 41-годишна розинка.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче