Секции

28 September 2020 15:15

Проверени са всички постройки, в които изгубените двама старозагорци биха могли за намерят подслон, но засега без резултат

В 6,34 ч. сутринта от Калофер потеглиха първите екипи на Планинската спасителна служба (ПСС) при Българския Червен кръст (БЧК). П информация на ПСС, че общо 17 планински спасители от отрядите в Калофер, Карлово, Пловдив, Пирдоп, София и Банско с три спасителни кучета обхождат нови райони, които не са били достигнати през вчерашния ден. Към тях се присъединиха осем доброволци от охраната на парк „Централен Балкан“, петима от Стара Загора и двама от Калофер.

Теренът е труден, местността е насечена и гориста в по-ниските части, но планинските спасители правят всичко възможно да намерят изчезналите, без да застрашат собствения си живот при изключително лошите метеорологични условия – вятър 15 м/сек в билните части на планината и температура -8◦С, което се усеща като -25◦С и снегонавяване над 1,5 м.

До 13 ч. са проверени всички постройки, в които изгубените биха могли за намерят подслон, но засега без резултат- съобщават от ПСС.

/Снимки: интернет/

Днес Ви питаме:

Приготвяте ли домашни консерви?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче