Секции

28 March 2024 16:57

Клетва положиха 24 новоназначени кадрови войници в 61-ва Стрямска механизирана бригада (видео)

21 мъже и 3 жени, новоназначени като кадрови войници в 61-ва Стрямска механизирана бригада, положиха клетва днес на пл.“Васил Левски“ в Карлово.

Святото „Заклех се!” беше произнесено от новопостъпилите военнослужещи в присъствието на д-р Емил Кабаиванов - кмет на община Карлово, бригаден генерал Деян Дешков - командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, Доньо Тодоров – председател на Общински съвет Карлово, г-н Стефан Стефанов – секретар на община Карлово, кметове на населени места, представители на държавната и местна власт, военно-патриотични организации, близки, приятели и граждани на Карлово.

Молебен за здраве и благоденствие отслужи Негово Високоблагоговейнство отец Марко Тодоров – архиерейски наместник на Карловска духовна околия.

„Бъдете верни до край на клетвата, която положихте, за да пребъде във вековете героичния и свободолюбив български народ, нашата доблестна армия и скъпото ни Отечество!” – каза в словото си бригаден генерал Деян Дешков. Кметът д-р Кабаиванов пожела на новоназначените военнослужещи, които положиха клетва, да бъдат достойни наследници на Апостола на българската свобода.

На пл.“Васил Левски“ прозвуча и химнът на България в изпълнение на присъстващите на клетвата военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада. След това те преминаха в тържествен марш пред развълнуваните погледи на гости, родители и близки.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Не забравяй, че дори и да не помниш какво си правил предната вечер, винаги ще се намери приятел с камера, който да ти напомни за нещата, които не е трябвало да правиш.