Секции

29 March 2024 01:26

Възпитаници на ДГ „1-ви юни“ трогнаха с тематичен спектакъл за Левски (видео)

Тематичният спектакъл „Васил Левски-най-великият българин“ на възпитаниците от подготвителна за училище група „Слънчеви зайчета“ на ДГ“1-ви юни“ в Карлово постави началото на общинската възпоменателна програма по повод 147 години от обесването на Апостола на свободата.

Децата трогнаха своите родители и гости на културната проява със знанията си за живота и делото на великия българин. Пред портрета на Левски те заплениха всички с изпълненията си на българския химн, на родолюбиви и патриотични песни, както и с припомнянето на заветите на великия син на Карлово.



„Левски е безсмъртен! Българийо, обичам те, защото си родина моя!“- убедено казаха децата и поднесоха гирлянд на преклонение и уважение на паметника на Апостола.



Общинската програма по възпоменателното отбелязване на 147 години от гибелта на Васил Левски продължава на 13 февруари от 13 часа в Историческия музей с открит урок на тема „Памет за родния град“ с ученици от СУ“Васил Левски“.

Също на 13 февруари ще бъде представянето на ръкописа на „Кой предаде Левски?“ със среща-разговор с Румен Манов и проф.Пламен Павлов от 17ч. в зала „Васил Караиванов“ в сградата на Община Карлово.

„Новите документи за издирването и следствието срещу Васил Левски и участниците в Арабаконашкия обир“ ще бъдат дискутирани в НМ“Васил Левски“ на 17 февруари от 16 часа.

Възпоменателната церемония по повод 147 години от гибелта на Васил Левски ще се състои на 18 февруари от 18 часа на пл.“Васил Левски“, а спектакълът “По дирите на сребърниците“ на СУ“Васил Левски“ ще бъде представен от 19 часа в Зрителната зала на НЧ“Васил Левски-1861г.“.



На 19 февруари от 9 часа е Архиерейската света литургия и панихида в памет на Апостола в храм „Света Богородица“. От 10 часа е началото на Общинският ученически футболен турнир“. Възпоменателният митинг-поклонение и поднасяне на венци и цветя на паметника на Васил Левски са от 11 часа на пл.“Васил Левски“, след което следва традиционното шествие до родната къща на Апостола на свободата. Обявяването на резултатите от студентския конкурс за есе “Васил Левски – диалози във времето, диалози с времето“ ще бъде от 12 часа в НМ“Васил Левски“.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче