Секции

29 March 2024 07:41

И днес имаме нужда от идеите на държавника Васил Левски, казва земеделският министър Танева в адрес до кмета д-р Кабаиванов

„Всяка година на 19 февруари почитаме делото на Васил Левски. Събира ни преди всичко чувството на благодарност и признателност“- пише в специален адрес по повод 147 години от гибелта на Апостола на свободата замеделският министър Десислава Танева до кмета на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов.

Тя подчертава, че „ Говорим за Апостола не по задължение, а за да си припомним заветите му. И днешният, и утрешният ден имат същата нужда от идеите на държавника, на човека Васил Левски. Те няма да бъдат забравени.

Министър Танева споделя, че Апостола „ вярваше в промяната, вярваше в упоритата, последователна работа, която рано или късно ще донесе по-добро бъдеще на народа ни. И не просто вярваше, а вървеше напред, показвайки пътя.“

Според нея „трябва да имаме ясно съзнание за отговорностите, които поемаме с делата си...Независимо от своите политически убеждения, трябва да се обединим около дългосрочни приоритети. Само чрез единство можем да гарантираме стратегическото развитие на страната. Това е проповядвал и Левски“.

/Снимка 1: capital.bg/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче